Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Crescendo hoopt op twee mooie prestaties

maart 9 @ 20:00 - 21:30

KNMO-concours
Op zaterdag 16 maart neemt Crescendo deel aan het KNMO-concours in de Hanzehof te Zutphen waar het uitkomt in de 2e divisie. Het optreden begint om 14.15 uur. Crescendo speelt in met The Majestic Land van Tjeerd Nijhof. De te beoordelen werken zijn Highland Village Dances (Rob Goorhuis) en Shapes (Harrie Jansen).

Vanaf 20.15 uur is de uitslag te beluisteren via voicemail op 06-57046728 en tevens te lezen op onze Facebook-pagina.  Bij een eerste prijs is er die avond een instuif vanaf 21.45 uur in Gebouw Emma te Ratum.

Ook naar het ONFK
Het werk Shapes werd vorig jaar speciaal voor Open Nederlandse Fanfare Kampioenschap (ONFK) geschreven voor de 3e divisie maar te moeilijk bevonden. Vandaar dat het een “upgrade” kreeg naar de 2e Divisie-categorie en Crescendo er voor koos om dit werk op het concours uit te voeren. Afgelopen zomer bleek dit werk óók het uit te voeren werk te worden op het ONFK editie 2019. Een mooie kans voor Crescendo om nogmaals een gooi te doen naar het landskampioenschap. Er werd even gewikt en gewogen maar uiteindelijk hebben we toch besloten om op 6 april af te reizen naar Drachten om daar Shapes voor een geblindeerde jury  uit te voeren. Op dinsdag 18 maart komt de componist Harrie Jansen in eigen persoon naar Ratum om met het orkest, na een hopelijk goed resultaat op het concours, de uitvoering van zijn muzikale creatie nog verder te verbeteren.

Try out met KNA
Ter voorbereiding op deze twee evenementen houdt Crescendo een Try-out concert in de Boogie Woogie op zaterdag 9 maart. Als gastorkest zal KNA uit Lunteren die avond optreden. Zij zullen op 6 april ook aan het ONFK deelnemen maar komen uit in de 1e divisie. Voor KNA is het de vijfde keer dat zij hieraan deelnemen; al drie keer werden ze landskampioen. Beide orkesten staan onder leiding van dezelfde dirigent: Erik Kluin. Tijdens de Try out worden naast de concourswerken, door KNA ook nog andere nummers gespeeld zoals een solostuk op bugel en een Nederpotpourrie.

De aanvang is om 20.00 uur en de entree is gratis.

 

Gegevens

Datum:
maart 9
Tijd:
20:00 - 21:30

Locatie

Boogie Woogie
Winterswijk,